• Mag die dakkapel nu wel of niet zonder omgevingsvergunning worden gebouwd?
  • De bestemming van mijn pand is gewijzigd. Wat nu?
  • Ik wil een café gaan exploiteren. Welke vergunningen heb ik daar eigenlijk voor nodig?
  • Naast mijn woning wordt een pand opgericht dat mijn uitzicht wegneemt. Wat kan ik doen tegen de schade die daardoor ontstaat?

Uit bovenstaande vragen blijkt dat iedereen ongemerkt met allerhande wet- en regelgeving te maken kan krijgen. Omdat er voor ieder onderwerp specifieke wetgeving wordt gemaakt, bestaan er wel honderden wetten. Daarnaast stellen de provincies en de gemeenten ook nog eens hun eigen regels op. Het is dus niet altijd even makkelijk om uit de wirwar van wet- en regelgeving op te maken waar je als burger of als ondernemer aan toe bent.

Het is dan prettig en verhelderend wanneer je niet met deze vragen hoeft te blijven zitten, maar je daarover kunt sparren met een sparringspartner.

Daarom houdt AVIO advocaten iedere dinsdag van 10.00-11.30 uur en iedere donderdag van 14.00-15.30 uur voor allerhande vragen een inloopspreekuur bestuursrecht.

Tijdens dit inloopspreekuur kan je vrijblijvend je vragen voorleggen aan een jurist en waar mogelijk wordt je gelijk op weg geholpen. Indien blijkt dat er inhoudelijke werkzaamheden moeten worden verricht, dan bespreken we welke dat zijn en wat dat betekent.

Kortom, heb je vragen? Meld je dan aan via 055-368 16 30.