Het zal bij velen deze week in de agenda staan: de kerstborrel.

Het jaar wordt afgesloten en in de komende periode is een ieder een aantal dagen vrij, zo niet langer. Vele feestdagen staan op de agenda met gezelligheid en de nodige eet- en drinkactiviteiten in het verschiet. Allemaal leuk en goed om daar aan te denken en ook naar uit te kijken.

Werkgevers moeten nog wel even letten op de kerstborrel en wat daarmee allemaal mee kan samenhangen. Immers, ook voor hetgeen zich tijdens en na afloop van een kerstborrel voordoet kun je als werkgever aansprakelijk zijn. De aansprakelijkheid houdt dus niet op aan het einde van de werktijd en ook niet zodra je werknemers buiten de onderneming zijn.
Waar de kerstborrel ook wordt gehouden, aansprakelijkheid kan blijven als werkgever.

Stel: een mooie locatie wordt gehuurd, al het personeel wordt van harte uitgenodigd om te komen borrelen en het kerstpakket zal klaarliggen. Op de betreffende dag dat de kerstborrel wordt gehouden wordt er wat eerder gestopt met het werken en een ieder gaat vrolijk en goed gemutst naar de kerstborrel. Tijdens de kerstborrel kan er onbeperkt drank worden genuttigd. Dit geschiedt ook en er worden zelfs kerstliederen gezonden!

Na afloop van de kerstborrel veroorzaakt één van de personeelsleden op weg naar huis een ongeval met zijn auto. In ieder geval had de chauffeur teveel gedronken.
Is een werkgever daarvoor ook aansprakelijk? Ja, dat kan. Werkgever heeft immers de gelegenheid gegeven en de gelegenheid geboden om alcohol te nuttigen alvorens met de auto aan het verkeer deel te nemen. De werkgever heeft niet gekeken hoeveel een ieder dronk en heeft ook geen maatregelen getroffen. Ook is voorafgaande aan de kerstborrel niet geadviseerd om bijvoorbeeld met het openbaar vervoer te komen dan wel een BOB aan te wijzen. Eigenlijk heeft werkgever over dit alles niet nagedacht. Een goede jaarafsluiting, het bedanken van het personeel en een gezellige kerstborrel stonden voorop en daarbij heeft de werkgever het gelaten. Niet altijd goed dus!

Een kerstborrel? Zeker!
Maar denk als werkgever wel goed na hoe je dat doet en hoe je een en ander organiseert, ook voor de veiligheid van je personeel en andere personen.

Wilt u advies? Of spreken over dit onderwerp? Neem dan contact op met mij.