Het gebruik van sociale media zoals LinkedIn en Twitter is enorm in trek.

Een werkgever kan er niet omheen dat ook zijn werknemers die sociale media gebruiken.

Een ongunstige uitlating van een werknemer over het werk via sociale media is nog lange tijd na de uitlating online te vinden. Het is dan ook goed te (laten) checken of de arbeidsovereenkomst met al dan niet bijbehorende regelingen u de kans geeft ten aanzien van een voor u negatief gebruik van die sociale media actie te ondernemen. Wellicht is het tijd uw arbeidsovereenkomst en de daarbij behorende regelingen te updaten.

Het gebruik van sociale media zoals LinkedIn biedt ook een kans om bepaald gedrag van een werknemer aan te tonen. Dit blijkt uit een recente uitspraak.

Door een print van het LinkedIn-profiel van de ex-werknemer kon de werkgever aantonen dat het relatiebeding was overtreden. Uit de print bleek dat de ex-werknemer contact had met een voor hem verboden relatie van de werkgever. De ex-werknemer was ‘connected to’ die relatie. Volgens de rechter was het niet relevant van wie het initiatief daartoe was uitgegaan.

Ook uit deze uitspraak blijkt ook nog eens dat de inhoud van een relatiebeding erg belangrijk is. Het beding moet goed en duidelijk zijn omschreven.

Het opnemen van de juiste bedingen en regelingen in/bij de arbeidsovereenkomst is voor u als ondernemer een kans die u niet moet laten liggen.